Na brownfieldu o rozloze 70 tisíc m² v pražských Malešicích vyroste nový rezidenční komplex s názvem Habitat, který nabídne více než tisíc bytových jednotek. Tato moderní čtvrť reaguje na rostoucí poptávku po udržitelném a kvalitním bydlení v Praze, a to jak z pohledu městské infrastruktury, tak ekologických inovací.

Lokalita s výbornou dopravní dostupností

Projekt se nachází v severovýchodní části Prahy 10, konkrétně u ulice Černokostelecká, a nabízí vynikající dopravní spojení jak do centra Prahy, tak do okolních oblastí. V blízkosti se nacházejí klíčové dopravní tepny, MHD, cyklostezky, ale také nákupní centra, parky, školy a další občanská vybavenost. Tato lokalita je tedy ideální nejen pro rodiny, ale i pro jednotlivce hledající snadný přístup ke všem potřebným službám.

Ekologické prvky a moderní infrastruktura

Habitat přináší do městské zástavby moderní ekologické řešení. Zeleň bude hrát zásadní roli v celém projektu, a to nejen v podobě běžeckých tratí, cyklostezek nebo dětských hřišť, ale i v rámci takzvané „sponge city“ infrastruktury, která efektivně zachycuje a využívá dešťovou vodu. Zelené střechy a fotovoltaické panely pomohou snížit energetické nároky celého projektu, zatímco fototermické panely a recyklace šedé vody zvyšují jeho ekologickou efektivitu. Byty budou splňovat nejvyšší energetické standardy v kategorii PENB-A, což zaručuje nízké provozní náklady.

První fáze: Byty a vnitrobloky pro aktivní i klidný život

První etapa projektu Habitat zahrnuje výstavbu sedmi sekcí, které vytvoří polootevřený vnitroblok s množstvím zeleně a prostoru pro odpočinek i zábavu. Byty budou mít dispozice od menších garsoniér až po prostorné 4+kk s terasami, balkony nebo lodžiemi. Každý byt bude mít vlastní sklepní prostor, přičemž v podzemí bude k dispozici kolárna, kočárkárna a garážová stání s nabíjecími stanicemi pro elektromobily. První etapa bude dokončena v roce 2027, přičemž celý projekt bude dokončen do deseti let.

Udržitelnost a budoucí trendy v bydlení

Architektonický návrh pochází z dílny renomovaného ateliéru Chapman Taylor, který klade důraz na pohodlné bydlení ve spojení s moderními trendy. Obyvatelé Habitatu si budou moci užívat nejen vysokou kvalitu městské zeleně a ekologických inovací, ale i komunitních prostorů, které podporují sociální interakce a aktivity pro všechny generace.

S celkovou investicí v řádu miliard korun přináší Habitat do Malešic nejen kvalitní bydlení, ale i nový veřejný prostor, který bude atraktivní jak pro stávající, tak nové obyvatele této části Prahy.

Ceny a dostupnost

První bytové jednotky jsou již v prodeji za cenu od 113 tisíc korun za metr čtvereční včetně DPH. Tento projekt tedy nabízí atraktivní příležitost nejen pro zájemce o moderní a ekologické bydlení, ale i pro investory, kteří hledají nemovitosti v dynamicky se rozvíjejících částech Prahy. Pokud chcete zůstat v obraze o dalších novinkách a trendech v oblasti stavebnictví, sledujte náš PDFund blog, kde pravidelně informujeme o aktuálních trendech na trhu.